Vinnarar av Grappas debutantpris
 

Vinnarar                                   

2007
Gjermund Larsen
(1981) Verdal
I grunngjevinga stod det: "Han er sønn av folkemusikeren Geir Egil Larsen, og ble historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken i 2002. I 2005 fekk han kongepokalen som beste utøver på fele. Gjermund startet karrieren med spille til dans, konserter og TV - opptredener sammen med familien. Med slåtter frå Innherad, og gjerne etter sitt store idol Hilmar Alexandersen (1903-93) har han sammen med broren Einar Olav utviklet et unikt samspill. Gjermund spiller i gruppa Majorstuen, som mottok Spellemannsprisen for beste folkemusikkutgivelse i 2003 og var nominert i samme klasse i 2007. Han har medvirket i det finsknorske Frigg (band), i Christian Wallumrød sekstett, med Odd Nordstoga og Maj Britt Andersen, og bluesmusikeren Reidar Larsen (2006). Gjermund går på diplomstudier ved Norges Musikkhøyskole."


2006

Valkyrien Allstars
Med i gruppa er Tuva Syvertsen (vokal og hardingfele), Ola hilmer (hardingfele og vokal) og Erik Sollid (hardingfele, vokal, trøorgel)

 
 
 
 
 
 

Om prisen

I prisstatuttane står det:
"Grappas Debutantpris er en artistpris som skal utdeles med det formål å øke fokus på og kjennskap til uetablerte artister innenfor norsk musikkliv. Prisen skal fremme musikalsk nysatsning. Prisstiftere er Marianne Berg, Helge Westbye, Grappa Musikkforlag AS og Øystein Sunde, Fagerborg studio.

Prisen skal gå til solister og grupper som er under 30 år som tidligere ikke i vesentlig grad har deltatt på cd-utgivelser. Det legges hovedvekt på følgende musikalske genre: folkemusikk, vise, jazz, samtidsmusikk og musikk for barn. Vokalmusikk skal fremføres på norsk.

Prisen honoreres med platekontrakt med CD-utgivelse, lansering og markedsføring av Grappa Musikkforlag AS."